Home > Covid19

Risico-contact


> Risicocontact met symptomen: meteen testen. Via www.mijncoronatest.be kan een code aangevraagd worden om een PCR test te laten uitvoeren. Een afspraak voor een test maak je via  www.triagecentrumdekroon.be of andere locaties. Is de test negatief, volg dan de beslisboom in het volgende puntje.

> Risicocontacten zonder symptomen:  de beslisboom die je via deze link kan zien is van toepassing. 

> Regels voor kinderen <12 jaar .

> Als je zelf niet in quarantaine moet, maar wel voor je zieke kind moet thuisblijven. Heb je recht op tijdelijke werkeloosheidsuitkering wegens overmacht.Code ontvangen

Heb je een code ontvangen om je te laten testen? Dan kun je een afspraak maken in het testcentrum via www.triagecentrumdekroon.be (snelste optie) of elders in Vlaanderen via https://testcovid.doclr.be/.

Het resultaat van de test afgenomen in het triagecentrum kun je zelf raadplegen via www.mijncoronatest.be of komt rechtstreeks in je covid save app.


Positieve test / zelftest

Bij een positieve test (PCR of zelftest), krijg je een mail van ons met de eerste informatie. Zoniet, neem dan contact met ons op. Een zelftest wordt nog bevestigd met een PCR test in het testcentrum.

Bij een positieve test blijf je 7 dagen in isolatie vanaf je positieve test. De isolatie eindigt mits drie dagen geen koorts en verbetering van de andere symptomen. Blijf nog drie dagen extra voorzichtig.


Resultaat PCR test

Resultaten kan je eenvoudig zelf opvragen via mijngezondheid.be. Inloggen doe je met itsme (app op smartphone) of je eID-kaartlezer. Gelieve eerst via deze weg te proberen alvorens te bellen.

Voor je kinderen kan je inloggen in hun naam. Je kan een volmacht aanmaken door volgende procedure te volgen: volmachten.

Van zodra de test gekend is, verschijnt die in je online dossier (wij zien deze niet sneller).

Inje covidsafe app hebt, kan je daarin het resultaat ook terugvinden.


Reizen


Website Design and Development CompanyWedding Dresses Guide