Home > Covid 19 vaccinatie (10/01/2020)

Eindelijk wat licht aan het einde van de tunnel. Al bijna een jaar wordt ons leven bepaald door het sarsCov2 virus. Met wetenschappelijke kennis en ontwikkeling is er binnenkort een uitweg.
Heb je zelf vragen over de werking van het vaccin of de vaccinatiestrategie?
Hieronder enkel links en schema’s die één en ander verduidelijken.

Ondertussen zijn de bewoners van beide woonzorgcentra gevaccineerd. Half maart worden 65 plussers opgeroepen van oud naar jong om zich in Hamme te laten vaccineren. Daarop volgen de mensen onder 65 met risicofactoren.

Werking van het vaccin

Waar het virus via jouw eigen cellen zichzelf verdubbelt en je zo verder ziek maakt, gaat het stofje in het vaccin enkel het stekeltje aanmaken. Op dit stekeltje reageert het lichaam met aanmaak van antistoffen. De stekels zelf en de stof uit het vaccin verdwijnen snel, de antistoffen blijven hopelijk lang (de duur is nog niet bekend). Onderstaand schema toont dit mooi (www.DeZuidpoortGent.be).

De meeste mensen hebben na vaccinatie geen symptomen. Een dag erna is zeldzaam wat last in de arm of licht grieperig gevoel mogelijk. Dit zijn tekenen dat je antistoffen worden aangemaakt en zijn vanzelfsprekend veel minder en korter dan wat je van een covid19-infectie kunt verwachten.

Meer info:

https://www.laatjevaccineren.be/covid-19

https://www.standaard.be/cnt/dmf20210106_95983044

Website Design and Development CompanyWedding Dresses Guide